Ereğli'de Cumhuriyet yürüyüşü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı üyeleri, Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı arkasında yürüyerek Atatürk anıtına çelenk koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kartal, yaptığı konuşmada, 29 Ekim'in, 19 Mayıs 1919'da başlayan, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurarak, 30 Ağustos Zaferi'yle 9 Eylül'de düşmanı İzmir'de denize döken kurtuluş mücadelesinin taçlandığı büyük gün olduğunu hatırlattı. 89 yıldır coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nın, alelade önemi olmayan bir güne döndürülmek istendiğini savunan Kartal, şöyle konuştu: ?Ne yazık ki 89 yıldır coşku ile kutladığımız, tarihimizin bu en büyük ulusal bayramı sıradan, alelade önemi olmayan bir güne döndürülmek isteniyor. Geçen yıl Van depremi bahane edilerek iptal edilen etkinliklerden sonra bu yıl yeni bir bayram yönetmeliği ile 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'in coşku ile kutlanması engelleniyor. Tarih bilincimizin ve ulusal birliğimizin oluşmasını sağlayan bu tarihsel günlerin, toplum hafızasından silinerek gelecek kuşaklara ulaştırılmasının önü kesiliyor. Dün gece, Ankara'daki Cumhuriyet yürüyüşüne Ereğli'den giden otobüsler Gülüç'ten polis zoruyla geri çevrildi. CHP olarak böyle bir oldu bittiyi kabul etmiyoruz. Ulusal bayramlarımızın kutlanması engellenemez. Cumhuriyetimizin kurucu örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bile çelenk koymasına engel olan bir yönetmeliği kabul etmiyoruz.?

Kartal'ın konuşmasının ardından alkışlarla sloganlar atan, marşlar söyleyen kalabalık, olaysız dağıldı. Polisin çevrede güvenlik tedbiri aldığı etkinlikten bir süre sonra partililer, hükümetin genelgesine tepki amacıyla anıta koydukları parti çelengini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber